Otomobil Detaylı Temizlik Aşamaları Nelerdir?

Otomobil Detaylı Temizlik Aşamaları Nelerdir?
Aracın bakımlı ve temiz olması, sürücünün daha konforlu bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlayacaktır. Aracın kullanım ömrünü uzatmak açısından da büyük önem taşıyan araç temizliği, pek çok aşamadan oluşmaktadır.
Aracın sadece dışının parlak ve temiz bir görünüme sahip olması yeterli değildir. Otomobil detaylı temizlik aşamaları sayesinde, aracın hem iç hem de dış bölümünün yeni gibi olması sağlanabilir. Düzenli olarak yapılacak olan araba detaylı temizlik sayesinde aracın değerini de artırmak mümkündür.
Araç İçi Temizlik Adımları
Otomobil detaylı temizlik, koltuklar, döşemeler, paspaslar, iç bölümdeki klima, ses ve elektrik aksamları kapılar ve camlar gibi tüm alanları kapsamaktadır. Aracın detaylı bir şekilde temizlenmesi kötü koku oluşumunun da önüne geçecektir.
· Araç İçindeki Tüm Eşyaların Çıkartılması
Araç detaylı temizlik yapmaya başlamadan önce, aracın içindeki tüm eşyaların çıkartılması gerekmektedir. Bu sayede aracın daha profesyonel ve kusursuz bir şekilde temizlenmesi sağlanabilir.
· Toz Alma
Araç iç temizliğinde ilk olarak toz alınmalıdır. Tozun dağılmaması veya döşeme gibi alanlara yapışmaması için mutlaka mikrofiber bez tercih edilmelidir. Mikrofiber bez kullanarak, hem toz alabilir hem de yüzeydeki kirleri de temizleyebilirsiniz.
Kapı içlerinin, orta konsol bölümünün ve gösterge panelinin bez yardımı ile silinmesi yeterli olacaktır. Toz aldıktan sonra gerekli görülür ise; yüzey temizleme spreyleri veya temizlik ürünleri ile tekrar silme işlemi yapılabilir.
· Döşeme ve Koltuk Temizliği
Arabaların en çok kirlenen ve temizlenmesi zor olan bölümü, koltuklar ve döşemeleridir. Döşeme kumaşının türüne göre değişmekle birlikte, koltuklardaki leke ve kirlerin profesyonel temizlik ürünleri ile çıkartılması gerekmektedir.
Araç döşeme temizleyici kullanarak, en zorlu ve derine işlemiş olan kirleri ve lekeleri kaldırabilirsiniz. Aynı şekilde halı ve paspas temizliği için de özel temizlik ürünlerini, fırçaları ve sprey temizleyicileri kullanabilirsiniz. Aracın koltukları deri döşeme ise; sadece deri temizleyicileri kullanmanız gerekmektedir.
· Paspas ve Halı Yıkama
Yoğun toz ve kir biriktiren paspas ve halıların mutlaka su ve uygun temizlik ürünleri ile yıkanması önerilmektedir. Ancak araç içinde çıkmayan halı döşemesi için su kullanılmaması gerekmektedir. Köpüklü halı temizleyiciler ideal bir seçim olacaktır. Su ile yıkanan paspas ve halıların kuruduğundan emin olduktan sonra araca yerleştirilmesi gerekmektedir.
· Cam Temizliği
Camların çizilmeden tertemiz olması, sürücünün sürüş güvenliği ve konforu açısından önem taşımaktadır. Görüş açısını da etkileyen camların düzenli olarak silinmesi gerekmektedir.
Cam temizleyici spreyler ve temizlik ürünleri camları çizmediği için önerilir. Aynı şekilde iç cam temizliğinde, sprey temizleyiciler ile birlikte mikrofiber cam bezleri de kullanılmalıdır.
· Hava Kanallarının Temizliği
Tozların biriktiği hava kanallarını temizlemek için araç hava kanallarına özel geliştirilen fırçaları ve temizleyiciler kullanılmalıdır. Hava kanalı fırçaları sayesinde biriken polen, kir ve tozlar kısa sürede ve etkili bir şekilde temizlenebilmektedir.